Cât au câştigat utilizatorii Robinhood din tranzacţionarea de acţiuni: peste 35 de miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici 28.02.2021

CEO-ul Robinhood Vladimir Tenev a declarat în faţa Congresului Statelor Unite că activele pe care le-au obţinut clienţii platformei valorează peste 35 de miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

„Cred că, de fapt, comparaţia ar trebui să sune în felul următor: Ce s-ar fi întâmplat dacă utilizatorii voştri ar fi investit pur si simplu în indicele S&P 500? Numărul ar fi peste cei 35 de miliarde, sau ar fi fost mai mic?”, i-a răspuns republicanul Jim Himes, fost bancher în cadrul gigantului Goldman Sachs.

În schimb, Tenev a declarat că reprezentantul a făcut o comparaţie greşită, adăugând că problema ar fi trebuit pusă în funcţie de faptul că, dacă nu ar fi existat Robinhood, banii utilizatorilor ar fi fost cheltuiţi, nu investiţi.

Platforma de trading a primit la sfârşitul anului trecut o amendă de 65 de milioane de dolari, după ce a fost acuzată că a indus în eroare clienţii cu privire la sursele de venit, neoferind condiţiile necesare pentru îndeplinirea comenzilor lansate de clienţi.

Robinhood a fost creat în 2013 de Vladimir Tenev şi Baiju Bhatt, foşti studenţi ai Universităţii Stanford din California.

Aplicaţia, apărută pe fondul mişcării „Occupy Wall Street” a crescut constant şi a reuşit să atragă în 2018 o serie de investiţii care au evaluat-o la 6 miliarde de dolari, iar Tenev şi Bhatt au devenit miliardari înainte să împlinească 35 de ani. În decembrie, platforma valora circa 20 de miliarde de dolari.

Robinhood este populară în special în rândurile generaţiilor Millennials (cei născuţi între 1980 şi 1996) şi Gen Z (1996-2010).