Germanii de la Schaeffler, creştere firavă în 2020 şi ajung la 2,6 miliarde de lei cu fabrica de rulmenţi din Braşov: Chiar dacă anul nu a fost unul deosebit, în contextul actual s-au înregistrat rezultate bune

Autor: Laurentiu Cotu 24.02.2021

Schaeffler România, subsidiară locală a grupului german Schaeffler cu afaceri globale de 14,4 mld. euro, a realizat anul trecut o cifră de afa­ceri de peste 2,6 mld. lei (539,8 mil. euro), în creştere cu 1,67% faţă de anul anterior, po­tri­vit calculelor ZF pe ba­za datelor trans­mi­se de companie şi a celor de la Ministerul Finanţelor.

Schaeffler Ro­mâ­nia a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 2,55 mld. lei, potrivit date­lor de la Ministerul Finanţelor.

„2020 a fost un an diferit pentru noi toţi, a fost un an al schimbărilor şi al adaptării, dar un an din care cu toţii am avut de învăţat. Aşa cum şi alte com­panii au fost nevoite să implementeze măsuri care să contribuie la menţinerea activă a procesului de lucru, şi Schaeffler România a căutat cele mai bu­ne soluţii, astfel încât activitatea noastră să nu fie afec­tată în mare măsură de criza sanitară. Chiar dac­ă anul nu a fost unul deosebit, în contextul actual s-au înregistrat rezultate bune“, au declarat pen­tru ZF Transilvania oficialii de la Schaeffler România.