După Afaceri, revista de lifestyle a ZF: O româncă, Elena Crenguţa Maximiuc, s-a mutat pe Costa de Azur şi organizează picnicuri pentru vizitatori. Pe lista clienţilor se găseşte Mika Hakinnen, celebrul pilot de Formula 1

Autor: Cristina Roşca 24.02.2021

Elena Crenguţa Maximiuc este o antreprenoare româncă ce s-a mutat pe Coasta de Azur unde organizează picnicuri pitoreşti pentru turiştii sau localnicii doritori de frumos şi de experienţe autentice. Ea s-a mutat în Franţa acum doi ani, fiind a cincea ţară în care locuieşte. Scopul era să stea un an şi să se relaxeze după circa 14 ani de antreprenoriat în Irlanda. Dar, ca orice antreprenor „pursânge“, nu a putut să se ţină departe de business odată ce a descoperit o oportunitate.

„Am 45 de ani, m-am născut la Suceava şi în România am lucrat ca laborant într-o clinică de cardiologie din Cluj-Napoca.“ A plecat din ţară la 24 de ani, a locuit întâi în Germania un an, lucrând la un magazin de sendvişuri în cadrul unei universităţi din Dusseldorf. Apoi, doi ani a stat în Londra, lucrând într-o sinagogă. „Pot spune că acesta a fost anul în care am învăţat ce înseamnă să fii antreprenor. Am avut profesori buni (râde!).“ De aici a plecat în Irlanda, unde a locuit în total 16 ani dintre care 14 au fost dedicaţi antreprenoriatului, având un “ironing sevice“ – companie care prestează servicii de călcat rufe.