Cine sunt acţionarii Green Horse Games, un producător de jocuri din România, care a fost cumpărat de MiniClip, un gigant din industria de profil

Autor: Adrian Seceleanu 28.02.2021

♦ Compania condusă de George Lemnaru a avut cel mai bun an în 2017, când a trecut uşor de pragul unui business de 5 mil. lei ♦ Printre cei care au vândut acţiuni este şi avocatul Ana Maria Andronic, care avea 1% din titluri. Fondul Catalyst a marcat exitul din proiect cu această tranzacţie.

Industria de jocuri din România a atras un nou gigant - compania MiniClip, care s-a alăturat altor nume mari care au studiouri pe plan local - printre care Ubisoft, Electronic Arts sau Gameloft - odată cu achiziţia pachetului majoritar de acţiuni din cadrul unui mic studio local fondat de antreprenori români - Green Horse Games. Cei peste 100 de dezvoltatori de jocuri din România au peste 6.000 de oameni şi un business anual de peste 200 mil. dolari.

„Suntem încântaţi să avem oportuni­tatea de a lucra alături de George, cu Alexandru Stroe, cofondator, şi cu minunata echipă Green Horse Games“, a declarat Jurgen Post, CEO al Miniclip. Firma, fondată în urmă cu 20 de ani, a preluat un pachet de 65% din acţiuni, conform datelor de la Registrul Comerţului.