Investiţi în România! Norofert calcă pedala de acceleraţie pe tradingul de cereale şi vrea să prindă rădăcini în portul Zimnicea

Autor: Alex Ciutacu 26.02.2021

♦ Compania a achiziţionat o fermă de 1.000 de hectare în judeţul Teleorman, într-o tranzacţie de 9,5 mil. lei, şi intră în producţia vegetală ♦ Cifra de afaceri pentru 2020 s-a situat la 24 mil. lei, în creştere cu 64%. 

Producătorul de inputuri agricole ecologice Norofert vrea să dezvolte aportul tradingului de cereale în activitatea companiei, odată cu achiziţia fermei de 1.000 de hectare din localitatea Ziminicea, judeţul Teleorman, care îi aduce o poziţie strategică la doar 5 km de portul de pe Dunăre, a explicat Vlad Popescu, CEO, Norofert, în cadrul emisiunii Investiţi în România!, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank. 

„Una dintre cele trei funcţiuni ale fermei va fi cea de testare a produselor pe care le avem în portofoliu. Celelalte două vor fi, în primul rând să ne îndreptăm spre producţia vegetală pentru că este un segment profitabil şi mă refer la producţie vegetală de culturi ecologice. A doua funcţiune a acestei ferme este de hub logistic şi aici mă refer la depozitarea tuturor cerealelor pe care le achiziţionăm de la fermieri“.