Joe Biden vrea să rezolve una dintre cele mai mari probleme ale SUA: Preşedintele a promis aproape 40 de miliarde de dolari pentru producţia de cipuri

Autor: Dorin Oancea 25.02.2021

Preşedintele Joe Biden a anunţat că va căuta o finanţare de 37 de miliarde de dolari pentru a îmbunătăţi fabricării cipurilor în Statele Unite, în condiţiile în care deficitul de semiconductori a forţat producătorii auto şi alţi fabricanţo să reducă producţia, anunţă Reuters.

Biden a semnat, de asemenea, miercuri, un ordin executiv cu scopul de a aborda penuria de semiconductori, care a alarmat Casa Albă şi membrii Congresului, au spus oficialii administraţiei.

"Îi îndrum pe oficialii din administraţia mea să colaboreze cu liderii industriali pentru a identifica soluţii la deficitul semiconductorilor", a spus Biden miercuri. „Congresul a autorizat un proiect de lege, dar au nevoie de ... 37 de miliarde de dolari pentru a se asigura această capacitate. Voi face eforturi pentru asta".

Casa Albă a declarat că remarcile preşedintelui se referă la măsuri care vizează creşterea capacităţii de producţie a cipurilor, care au fost incluse în Legea de autorizare a apărării naţionale din acest an, dar care necesită un proces separat pentru a obţine finanţare.

Industria cipurilor a presat administraţia Biden şi Congresul să ia măsuri pentru finanţarea prevederilor legii.

Ordinul executiv al lui Biden a lansat o revizuire de 100 de zile a lanţurilor de aprovizionare pentru patru produse critice: cipuri semiconductoare, baterii de mare capacitate pentru vehicule electrice, pământuri rare şi produse farmaceutice.

Ordinul prevede, de asemenea, şase analize sectoriale, modelate după procesul utilizat de Departamentul Apărării pentru a consolida industria de apărare. Acestea vor fi axate pe domeniile apărării, sănătăţii publice, tehnologiei comunicaţiilor, transporturilor, producţiei de energie şi alimentelor.