Premiile Bursei pentru 2020. Printre cei 16 câştigători, şi Liviu Popescu, jurnalist al ZF, votat de public cel mai apreciat jurnalist de pe piaţa de capital. Bursa de Valori Bucureşti a acordat 16 premii pentru rezultatele obţinute în 2020 de cele mai performante companii listate, companii de brokeraj, fonduri de pensii şi de investiţii

Ziarul Financiar 26.02.2021

Pe 25 februarie 2021, Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a premiat performerii anului 2020 în cadrul unui eveniment restrâns, dar la care a participat şi premierul Florin Cîţu, alături de reprezentanţi ai companiilor listate, administratori de investiţii şi intermediari.

„Anul 2020 a fost un an foarte interesant, în care piaţa de capital şi-a îndeplinit cu brio rolul său în economie. Pe de o parte, am demonstrat că suntem un canal viabil pentru finanţarea economiei, iar pe de altă parte, le-am asigurat investitorilor un mediu sigur şi de încredere în care îşi pot administra banii, prin achiziţia sau vânzarea de acţiuni, obligaţiuni şi alte instrumente financiare, într-o perioadă volatilă şi plină de incertitudini“, spune Radu Hanga, preşedintele BVB.