Twitter vrea să îşi dubleze veniturile până în 2023 şi să ajungă la 315 mil. utilizatori

Autor: Ioana Nita 26.02.2021

Reţeaua americană de socializare Twitter şi-a anunţat ieri principalele obiective pe termen lung, care se axează pe creşterea numărului de utilizatori şi a veniturilor, dar şi pe integrarea rapidă a unor noi funcţionalităţi pe platformă, scrie Techcrunch.com. Mai exact, compania vrea să îşi crească veniturile anuale de cel puţin două ori şi să ajungă de la 3,7 mld. dolari în 2020 la peste 7,3 mld. dolari în 2023.

De asemenea, Twitter estimează că va avea minimum 315 milioane de utilizatori activi pe zi până în ultimul trimestru din 2023, cu ajutorul cărora să poată monetiza (mDAU - „monetizable” daily active users, un indicator inventat de Twitter). Acest lucru ar însemna o creştere anuală de circa 20% pentru baza utilizatorilor de Twitter care la finalul lui 2019 se situa la 152 milioane utilizatori activi pe zi. Majorarea numărului de utilizatori activi a fost un obiectiv dificil pentru reţeaua americană de socializare, ritmul de creştere fiind scăzut sau chiar stagnând câteodată. 

În ultimul trimestru al anului trecut, numărul uitilizatorilor activi zilnic pe Twitter s-a situat la 192 milioane faţă de ţinta companiei de 193.5 milioane. Investitorii sunt însă deja obişnuiţi ca Twitter să nu îşi atingă întocmai ţintele sau chiar să inventeze uneori proprii indicatori pentru a masca faptul că numărul utilizatorilor activi pe lună scade câteodată.