MedLife încheie 2020 cu un profit net de 62 mil. lei la afaceri de 1,1 mld. lei. Mihai Marcu, preşedinte şi CEO: Suntem pregătiţi să capturăm veniturile care vor veni din zona de recuperare post pandemie

Autor: Liviu Popescu 26.02.2021

Furnizorul de servicii medicale private MedLife (M), companie antreprenorială controlată de familia Marcu, a raportat la nivel de grup un profit net de 62 milioane de lei pentru anul 2020, în creştere cu 246% faţă de anul precedent, în timp ce afacerile s-au majorat cu 11,5% la aproape 1,1 miliarde de lei.

“A fost un an greu, plin de încercări şi tensionat deopotrivă pentru cei mai mulţi dintre noi. De la primele semnale la nivel local, ne-am dat seama că nu va fi ceva trecător, aşa că ne-am mobilizat, am lucrat la mai multe scenarii şi ne-am adaptat noilor condiţii”, spune Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife.

“Am lansat programe noi de screening pentru pacienţi cu patologii cronice, dar şi pentru cei care au trecut prin infecţia cu SARS CoV2, am investit în cercetare derulând studii în premieră naţională cu privire la imunizarea naturala pentru COVID 19, secvetierea virusului sau dinamica anticorpilor post infecţie şi post vaccin şi, nu în ultimul rând, am derulat constant programe de testare pentru a ţine în siguranţă colegii, medicii şi asistenţii din toate unităţile noastre. Toate aceste măsuri ne-au ajutat nu doar să ne adaptam noii realităţi economice, dar şi să optimizam dinamica businessului pentru perioada următoare. Suntem pregătiţi să capturăm veniturile care vor veni din zona de recuperare post pandemie”.

Pe de altă parte, la T4/2020 MedLife a raportat afaceri de 316 mil. lei, în creştere de la 256 mil. lei în T4/2019 şi a trecut pe profit de 18,2 mil. oe faţă de o pierdere de 1,4 mil. lei în acelaşi trimestru din 2019, arată calculele realizate de ZF din rapoartele MedLife.

“Suntem conectaţi cu tot ceea ce înseamnă dinamica economica actuală, avem planuri de dezvoltare şi extindere şi suntem pregătiţi să avansăm, însă ne uitam cu atenţie în piaţă, pentru a apasă pe acceleraţie la momentul potrivit. În continuare vom avea că obiectiv prioritar sănătatea şi siguranţă pacienţilor noştri urmând să ne adaptăm constant la nevoile lor actuale, grevate de contextul pandemic”, spune Mihai Marcu.

“Din punct de vedere operaţional, vrem să consolidăm poziţia noastră pe piaţă din Romania, pe care o considerăm foarte importantă şi cu po¬tenţial mare de dezvoltare, şi, în măsură în care vor exissta oportunităţi ne dorim să testăm şi piaţa din regiune. Dispunem de linii de credit care sunt dedicate atât programului de achiziţii, cât şi dezvoltării de proiecte destinate recuperării pacientului post-COVID, având la dispoziţie noua majorare, în valoare de 20 milioane euro, la care se adaugă lichidităţi importante generate de diviziile noastre de business. Totodată, vom continua, gradual, lucrările la dezvoltarea proiectului MedLife Medical Park, care are potenţialul de a deveni în perioada următoare cel mai complex proiect medical din România şi se va compara lejer cu alte entităţi medicale de dimensiuni foarte mari din Europa. Noile investiţii şi achiziţii vor fi atent calibrate în funcţie de evoluţia pandemiei”.

La nivel individual MedLife a încheiat 2020 cu un profit net de 40,6 mil. lei, de zece ori mai mare faţă de cel din anul precedent, şi afaceri mai mari cu 11,5% la 508 mil. lei.