Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Ioan Gheorghiu, Amundi AM, cel mai mare administrator de bani din Europa: Cu siguranţă anumite segmente de piaţă bursieră sunt în zona de bubble, dar niciodată nu ştii despre o bulă decât după ce se sparge. Există nişte corecţii pe care le-am anticipat

Autor: Tibi Oprea 01.03.2021

Ioan Gheorghiu, deputy manager al Amundi Asset Management, cel mai mare administrator de investiţii din Europa, cu active de circa 1.500 de miliarde de euro, spune că anumite segmente de piaţă se află cu siguranţă într-o bulă, însă certitudinea vine abia după ce aceasta se sparge.

„Toată lumea vorbeşte de un potenţial bubble. Cu siguranţă, anumite segmente de piaţă sunt în zona de bubble, dar niciodată nu ştii despre o bulă decât după ce se sparge. Anumite companii sau sectoare se pot foarte bine dubla de aici încolo în funcţie de apetitul investitorilor pentru risc. Piaţa nu mai este atât de pregnant împărţită sau dominată zilnic doar de investitori instituţionali, şi investitorii de retail au o pondere poate nu neapărat în volum, dar în fluxul zilnic, iar ei sunt foarte influenţaţi de sentiment“, spune Ioan Gheorghiu.