Philippe Donnet, CEO al Generali Group: România este importantă pentru noi, precum şi toată regiunea Europei Centrale şi de Est. Iniţiativa Fenice 190 a Generali constă într-o serie de investiţii până la o valoare totală de 3,5 mld. euro, alocaţi în următorii cinci ani pe zone precum infrastructură, digitalizare, inovare, iniţiative de mediu şi sănătate

Autor: Mircea Nica 01.03.2021

România rămâne o ţară care prezintă inte­res pentru grupul Generali, precum şi toată re­giunea Europei Centrale şi de Est, în care gru­pul are în derulare investiţii, a spus Philippe Donnet, CEO al Generali Group, într-o videoconferinţă.

„România este importantă pentru noi ca şi toată regiunea Europei Centrale şi de Est. Avem o poziţie de lider în această parte a lumii. Creştem în România şi sper că vom creşte în continuare. Am investit deja în cea mai mare companie de agricultură din Europa, Genagricola, iar această companie deţine 40.000 de ha în România. Cultivăm cereale, facem vin în România, iar afacerea în zona de agricultură este sustenabilă. Am început să investim în păduri pentru prima oară în istoria Generali, iar prima investiţie de acest tip a fost în România. Deţinem 1.700.000 ha de pădure în România“, a spus Philippe Donnet.