Grupul Telekom a închis 2020 cu un profit operaţional de 150,7 mil. euro, în creştere cu peste 6%, deşi veniturile totale au scăzut cu 3%, la 950,9 mil. euro

Autor: Alexandra Cepăreanu 01.03.2021

Veniturile generate de serviciile de internet fix ale operatorului de telefonie au crescut cu 6,7% anul trecut, până la 70,3 mil. euro.

Grupul Telekom România, format în principal din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, a închis anul 2020 cu un profit operaţional (EBITDA) de 150,7 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 6,6% faţă de anul precedent, indicatorul bifând astfel al doilea an consecutiv de creştere.

„În 2021, vom continua procesul de digi­talizare, prin produse şi servicii standard sau personalizate. Vom continua să ne implemen­tăm strategia, să promovăm inovaţia şi să luăm decizii îndrăzneţe“, a spus Vladan Pekoviec CEO al Telekom România. În aceeaşi perioadă, veniturile totale ale operatorului german de telefonie au ajuns la 950,9 milioane de euro, înregistrând o scădere uşoară, de aproximativ 3% faţă de anul precedent.

De asemenea, veniturile totale din servicii fixe ale companiei au rămas stabile, la circa 480,1 milioane euro, în 2020, fiind determinate în special de o creştere anuală de peste 11% a veniturilor din wholesale, care au ajuns la o valoare de 152,2 milioane euro, atenuând o reducere a serviciilor fixe, precum şi a veniturilor uşor reduse din ICT, determinate de o sezonalizare diferită a contractelor. „Serviciile tradiţionale de voce au dat semne suplimentare de stabilizare, scăderea anuală a veniturilor încetinind în 2020, în ciuda impactului negativ determinat de pandemia COVID-19“, au transmis reprezentanţii Telekom România.