Premierul Florin Cîţu l-a numit pe Claudiu Dolot, un director din BCR, în funcţia de preşedinte al ANPC

Autor: Cristina Bellu 01.03.2021

Claudiu Dolot, directorul sucursalei BCR din Caraş-Severin, a fost numit preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), printr-o decizie a premierului Florin Cîţu publicată vineri în Monitorul Oficial.

“În temeiul art. 29 şi art. 31 lit. e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 5 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 700/2012 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare,prim-ministrul emite prezenta decizie. Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, Claudiu Daniel Dolot se numeşte în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor”, notează anunţul publicat în MO şi semnat de Florin Cîţu.

Claudiu Dolot deţine o vastă experienţă în mediul bancar, ocupând de-a lungul timpului funcţii de conducere în sucursalele Raiffeisen şi Volksbank din Caraş Severin. Astfel, în perioada 2006-2013 a fost branch manager în cadrul Volksbank, iar în perioada 2004-2006 a ocupat poziţia de retail manager la Raiffeisen Bank, potrivit informaţiilor publicate pe profilul personal de LinkedIn, reţea de socializare axată pe mediul de business.

Potrivit aceleiaşi surse, în perioada 1995-2003 a fost director executiv al Agenţiei de Dezvoltare Economică a judeţului Caraş-Severin. Din 2013, conduce sucursala BCR din Caraş-Severin.

Claudiu Dolot îl înlocuieşte la conducerea ANPC pe Eduardt Cozminschi, care a fost eliberat din rolul de preşedinte începând cu data de 26 februarie 2021.