Toată lumea vrea să fie milionară: Doi bancheri de la gigantul Goldman Sachs se aliază cu conglomeratul Walmart pentru a lansa un fintech împreună

Autor: Alex Ciutacu 01.03.2021

Omer Ismail, şeful diviziei de consumer finance a Goldman Sachs, şi David Stark, unul dintre executivii de top ai băncii, părăsesc gigantul american pentru a se construi un startup fintech alături de Walmart şi Ribbit Capital, potrivit FT.

Această mutare reprezintă al doilea efort de luat în seamă al celui mai mare retailer din lume de a intra în lumea serviciilor financiare, după ce Walmart a renunţat la planurile de a-şi construi o bancă în urmă cu zece ani, din cauza presiunii autorităţilor de reglementare.

Walmart şi Ribbit Capital nu au oferit prea multe informaţii despre acest startup, care a fost anunţat în luna ianuarie. Ei au spus doar că va „livra experienţe financiare prin tehnologie pentru clienţii şi asociaţii Walmart”. Participaţia majoritară rămâne la retailerul gigant, iar creşterea startup-ului va fi realizată prin „parteneriate şi achiziţii”.

Omer Ismail a fost cooptat pentru a conduce divizia de consumer finance – cunoscută ca Marcus – în urmă cu mai puţin de şase luni, odată cu plecarea lui Harit Talwar, cel care a fondat divizia. Absolvent al Dartmouth şi al Harvard Business School, Ismail s-a alăturat Goldman în 2002.

David Stark este partener în cadrul Marcus încă de acum cinci ani când divizia a fost fondată şi a preluat recent conducerea diviziei de parteneriate. Spre exemplu, el a jucat un rol crucial în realizarea parteneriatului pe carduri de credit cu Apple.