Eric Stab, ENGIE România: Reţeaua de gaze se poate extinde cu până la 150.000 de noi puncte anual. Acum 44% din case sunt conectate, dar trebuie să avem şi consum

Autor: Roxana Petrescu 02.03.2021

♦ ENGIE România, cel mai mare distribuitor şi furnizor local de gaze naturale, are pentru anul acesta un buget de investiţii de 140 de milioane de euro, cu 55% mai mare faţă de cel din 2020, extinderea infrastructurii alături de consolidarea portofoliului de energie verde fiind direcţiile prioritare.

„Gazul este energia de tranziţie a tranziţiei energetice. Însă, ponderea acestuia în mixul energetic va scădea în timp şi va fi înlocuit cu gazele verzi. Sunt mai multe surse pentru gazul verde. Printre acestea este hidrogenul verde, care va intra în mixul energetic rapid”, a spus Eric Stab, preşedinte & CEO al ENGIE România, în cadrul celei de-a zecea ediţii a ZF Power Summit.

În ciuda avântului pe care îl iau energiile regenerabile, mai ales în contextul obiectivelor de mediu setate de Comisia Europeană, pentru România gazul devine esenţial în tot acest proces de tranziţie, fiind resursa locală de trecere de la cărbuni spre zona de energie verde.