Tranzacţia prin care Vista Bank România, controlată de grupul Vardinogiannis din Grecia, preia sucursala locală a francezilor de la Crédit Agricole, a ajuns în analiza Consiliului Concurenţei. Dacă va fi aprobată, Vista Bank va deţine active de peste 1 mld. euro

Autor: Cristina Bellu 02.03.2021

Tranzacţia prin care Vista Bank România, instituţie controlată de grupul grec Vardinogiannis, care deţine afaceri în mai multe industrii, a preluat la începutul acestui an sucursala locală a francezilor de la Crédit Agricole, a ajuns în analiza Consiliului Concurenţei.

“În conformitate cu prevederile legii concurenţei, această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, informează reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

După finalizarea achiziţiei Crédit Agricole România, Vista Bank susţine că va deţine active totale de peste 1,2 mld. euro, credite de 750 mil. euro, depozite de 1,1 mld. euro şi peste 105 mil. euro capital CET1. Iar cota de piaţă a Vista Bank ar urma să urce după tranzacţie spre 1%, banca având posibilitatea să ajungă în top 15 cele mai mari bănci de pe piaţa locală.