Cea mai mare SIF de la Bursa românească are aprobarea ASF pentru a-şi schimba numele din SIF Moldova în Evergent Investments. „Noul nume vorbeşte despre un nou avânt în forţă“

Autori: Roxana Rosu , Liviu Popescu 03.03.2021

Logo nou SIF Moldova: „Logoul a fost creat sub inspiraţia conceptului de forţă a oportunităţilor şi face o trimitere directă către simbolul recognoscibil al pieţelor financiare – taurul“, se arată în raportul publicat marţi de SIF Moldova.

Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF), arbitrul pieţei de capital, a asigurărilor şi a pensiilor private, a aprobat schimbarea numelui celei mai mari societăţi de investiţii financiare de la Bursa românească din SIF Moldova (simbol bursier SIF2) în Evergent Investments.

„Identitatea noului brand reflectă o com­panie de investiţii modernă, cu valori solide, ghidată de misiunea de a genera valoare pe termen lung pentru investitori, pentru companie, dar şi pentru societate în general“, se arată în raportul publicat de SIF 2 marţi la Bursa de la Bucureşti. Acesta este primul proces de rebranding a unei SIF şi indică o detaşare a SIF Moldova faţă de celelalte societăţi de investiţii financiare, cu vechime de zeci de ani şi care au fost marcate de-a lungul timpului de conflicte între grupurile de acţionari şi astfel penalizate de investitori.