Retailerul Profi, controlat de fondul de investiţii Mid Europa Partners, l-a promovat pe Dumitru Dragomir din poziţia de director financiar al companiei în funcţia de vicepreşedinte, director de eficienţa afacerii. Andrei Bica, fostul deputy CFO Telekom România, a fost recrutat ca director financiar al reţelei

Autor: Cristina Bellu 03.03.2021

Profi, lanţul de supermarketuri şi magazine de proximitate controlat de fondul de investiţii Mid Europa Partners, l-a promovat pe Dumitru Dragomir, directorul financiar al companiei, în poziţia de vicepreşedinte, director de eficienţa afacerii, poziţie din care va reprezenta compania în relaţiile cu principalii sai parteneri şi colaboratori, gestionand totodata din perspectivă financiară planurile de dezvoltare.

“Voi avea o privire mai larga asupra organizatiei noastre, cu accent pe zonele de eficientizare a businessului, iar contributiile mele vor determina in mai mare masura  ratiunile care stau la baza diverselor actiuni pe care le intreprindem,” explică Dumitru Dragomir.

Totodată, poziţia de director financiar al reţelei va fi preluată de Andrei Bica, fostul deputy CFO din cadrul Telekom România.

“Ceea ce m-a determinat sa ma alatur acestei echipe este cresterea extraordinara care a dus reteaua pe o pozitie de lider in domeniu, asa ca ma bucur ca pot contribui la dezvolvarea ei in perioada urmatoare,” spune Andrei Bica.

Pe lângă experienţa acumulată în cadrul Telekom România,  Andrei Bica a mai activat în Vodafone ca Director Finance Business Partnering şi Finance Operations Director, Southern & Eastern Europe, dar şi în cadrul Metro Cash&Carry România, unde timp de peste şapte ani a ocupat funcţia de Head of Finance & Accounting.

Cu peste 1.400 de magazine si aproape 22.000 de angajati, Profi este reteaua cu cea mai mare acoperire geografica si cel mai mare numar de magazine din România.
Retailerul a obţinut în 2020, an marcat de pandemia de COVID-19, afaceri de 8,8 mld. lei, plus 21,5%, avansul fiind susţinut atât de expan­siune, cât şi de o creştere a afacerilor like for like.