Tudor Mihăilescu, Group CFO Emag: Pentru noi 2021 a început foarte bine. Accelerăm investiţiile în partea de servicii şi partea de logistică

Autor: Răzvan Botea 03.03.2021

Tudor Mihăilescu, Group CFO Emag, a spus, în cadrul evenimentului CFO Summit, că Emag continuă investiţiile în logistică, care au fost accelerate de pandemie, şi accelerează investiţiile în partea de servicii.

„Pentru noi 2021 a început foarte bine. Suntem foarte optimişti în legătură cu proiectele pe care le controlăm noi, aşa că investim în continuare. Am menţionat partea de logistică, accelerăm partea de servicii. Suntem optimişti şi plini de energie. Avem idei care cred că vor aduce valoare”, a spus el.

Ce a mai spus Tudor Mihăilescu la CFO Summit 2021:

Zona de e-commerce a crescut pentru că a venit cu o flexibilitate şi libertate de care oamenii aveau nevoie.

Am simţit societatea românească mult mai unită în 2020 şi din acest punct de vedere şi mai rezilientă. Astăzi suntem la un an distanţă de începutul crizei şi astăzi avem vaccinul cu numărul 1 milion.

În Emag poate suntem nativi digitali, însă au fost foarte multe adaptări pe care le-am făcut în noul context. Lucrul acesta l-am văzut şi cu partenerii din marketplace. În marketplace am avut un număr de parteneri în creştere, iar cei existenţi şi-au crescut oferta şi vânzările.

Cred că e-commerce-ul şi economia digitală erau în creştere şi înainte de pandemie, am văzut acest lucru peste tot. În această perioadă economia digitală a accelerat şi investiţiile logistice.

Pentru noi 2021 a început foarte bine. Suntem foarte optimişti în legătură cu proiectele pe care le controlăm noi, aşa că investim în continuare. Am menţionat partea de logistică, accelerăm partea de servicii. Suntem optimişti şi plini de energie. Avem idei care cred că vor aduce valoare.

Lumea este mai optimistă decât acum două luni chiar. Vaccinarea este ok, vine primăvara, avem un buget, sunt toate premisele să vină soarele şi să fie bine. Avem această oportunitate masivă în acest plan european şi ce cred că este foarte important ca şi societate să investim în lucruri care cu adevărat vor multiplica valoarea în timp.

Cred că avem o greutate destul de mare a unor sectoare economice cu valoare adăugată redusă şi cred că oportunitatea este în a creşte activele intangibile ale noastre.