A apus era city breakurilor? Javier Garcia del Valle, CEO al Happy Tour: Depinde cât de departe privim lucrurile. Pe termen lung, nu cred că city breakurile în străinătate vor „muri“

Autor: Cristina Roşca 04.03.2021

Înainte de pandemia de COVID-19, city breakul era cea mai populară formă de vacanţă în România. În ultimul an însă, acest format aproape a dispărut cu totul.

Vacanţele de câteva zile, de regulă conturate în jurul unui weekend, către Occident, mai ales către mari capitale europene, au deschis apetitul românilor pentru călătorii. Şi cum a durat destul de mult ca românii să intre în acest joc - din cauza puterii de cumpărare mai reduse decât în vest - perspectivele de creştere erau foarte bune.

A venit însă pandemia de COVID-19 care a şters cu buretele acest termen - city break - din vocabularul călătorilor. Restricţiile multiple, condiţiile de călătorie schimbătoare şi costurile testelor PCR ce­ru­te acum de multe ţări sunt mo­tive suficiente şi suficient de pu­ternice pentru a-i face - cel puţin mo­mentan - pe mulţi exploratori să caute vacanţe în propria ţară sau măcar mai lun­gi ca să jus­tifice preţul unui test care ajunge să coste mai mult decât biletul de avion în sine.

Este această situaţie una temporară sau a apus era city breakurilor?