Comisia Europeană finanţează cu aproape 80 mil. euro proiecte pentru gestionarea deşeurilor în judeţul Galaţi

Autor: Andreea Tobias 04.03.2021

Investiţia va oferi un serviciu mai integrat, mai eficient şi mai durabil de gestionare a deşeurilor, îmbunătăţind calitatea mediului în beneficiul a peste 500 000 de locuitori.

„Această investiţie în cadrul politicii de coeziune va contribui la îmbunătăţirea sănătăţii şi a calităţii vieţii persoanelor care locuiesc în judeţul Galaţi. Va îmbunătăţi şi mediul prin reciclarea materialelor altfel irosite şi va stimula dezvoltarea biodiversităţii locale şi a activităţilor economice”, declară comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Gălăţenii vor avea acces la serviciul de salubrizare până la sfârşitul anului 2021, aspect deosebit de benefic pentru persoanele din zonele rurale, din rândul cărora doar 45 % au, în prezent, acces la astfel de servicii. Infrastructura nou-creată va spori reutilizarea şi reciclarea deşeurilor de hârtie, metal, plastic, sticlă şi lemn şi va reduce cantitatea de deşeuri care vor ajunge la gropile de gunoi.

De asemenea, astfel, deşeurile menajere periculoase şi deşeurile voluminoase vor putea fi tratate corespunzător. Investiţia va genera aproximativ 300 de locuri de muncă noi în perioada de construcţie şi aproximativ 380 pe parcursul fazei operaţionale.