Atenţie la ce cumpăraţi! Au fost descoperite trei noi tipuri de măşti neconforme care se comercializează în ţară

Autor: Andreea Tobias 05.03.2021

ANPC anunţă că încă trei notificări date de România în ce priveşte alertele de măşti neconforme de pe piaţă au fost validate de Sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene – RAPEX.

Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a validat încă trei alerte din partea României, în ceea ce priveşte măştile aflate la comercializare în ţările Uniunii Europene.

Acestea au fost semnalate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Până în acest moment, România este autoarea a 25 de alerte referitoare la măştile comercializate în spaţiul UE.

„Avem toleranţă zero faţă de practicile incorecte ale unora dintre operatorii economici. Suntem extrem de vigilenţi în toate cazurile care prezintă un pericol potenţial pentru viaţa şi sănătatea consumatorilor români”, a declarat Claudiu Dolot, preşedintele ANPC.

ANPC avertizează operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”, astfel încât ca actul comercial să se desfăşoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor.