Metroul din Moscova plănuieşte să introducă o tehnologie de recunoaştere facială prin care le-ar oferi călătorilor posibilitatea de a plăti cu o singură privire

Autor: Eduard Ivanovici 07.03.2021

Metroul din Moscova, care transportă anual mai mulţi oameni decât sistemul de metrou din New York, plănuieşte să introducă o tehnologie de recunoaştere facială care le-ar oferi călătorilor posibilitatea de a plăti cu o singură privire, notează Bloomberg.

În prezent, sistemul se află în plin proces de testare şi va fi lansat spre sfârşitul anului. Metroul a folosit tehnologia de recunoaştere facială pentru a monitoriza turnichetele din staţii încă din luna septembrie, circa 900 de oameni fiind reţinuţi până acum pentru săvârşirea mai multor infracţiuni.

Capitala Rusiei operează unul dintre cele mai mari sisteme de supraveghere video din lume, folosindu-l în ultimul an pentru a impune măsurile de carantină anti-COVID-19. Criticii preşedintelui Vladimir Putin susţin că poliţia a folosit tehnologia pentru a-i găsi pe oamenii care au participat la protestele declanşate de arestarea lui liderului opoziţiei Aleksei Navalnîi.