ZF Live. Lupta pentru mediu. Antonia Lupescu, vicepreşedinte al Asociaţiei „Iniţiativa Prelungirea Ghencea“: Vrem să construim un parc de zece hectare pe terenul fostelor Sere Militari

Autor: Alexandra Matei 09.03.2021

Asociaţia „Iniţiativa Pre­lungirea Ghencea“ a pro­pus un proiect ce presu­pune construirea unui parc de zece hectare pe un teren liber, unde înainte se aflau Serele Militari, însă solicitările membrilor acesteia către Agenţia Domeniilor Statului (ADS), către ministrul agriculturii sau către ministrul mediului nu s-au concretizat.

Antonia Lupescu, vicepreşedinte al Asociaţiei „Iniţiativa Prelungirea Ghencea“ susţine că singurul cu care au putut lua legătura, în vederea demarării acestui proiect, a fost primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, care ar fi de acord cu ideea asociaţiei, dar este depăşit de birocraţie, după spusele ei.

„Acest teren de 60 de hectare, din care noi vrem să luăm zece şi să construim un parc, ţine de Agenţia Domeniilor Statului (ADS). Nu ar necesita nicio investiţie. Există deja copaci şi vietăţi pe terenul identificat şi consider că este cadrul bun pentru un parc. Asociaţia propune ca acest teren să fie transferat la Primăria Sectorului 6. Pentru ca el să poată fi trecut la primărie, terenul trebuie să fie intabulat şi cadastrat. Am depus cereri către ADS, către ministrul agriculturii, către ministrul mediului.