Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Horia Braun, Erste AM: Creşterea economică ar trebui să se reflecte şi în profitabilitatea companiilor listate la Bursă. Ne aşteptăm la creşteri semnificative în acest an comparativ cu 2020

Autor: Tibi Oprea 13.03.2021

Erste Asset Management este cel mai mare administrator de fonduri pe plan local, cu o cotă de piaţă de 13%.

Horia Braun, director general al Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România, se aşteaptă în 2021 la creşteri ale profitabilităţii marilor companii listate, ceea ce ulterior se va reflecta şi în dinamica preţului acţiunilor, pe fondul creşterii economice, mai ales după surpriza plăcută din T4/2020.

„Pentru anul 2021, sigur că odată ce perspectivele privind creşterea economică sunt bune şi mai ales după ce am văzut surpriza plăcută din T4/2020, care oferă un punct de pornire mai bun pentru 2021, creşterea economică ar trebui să se reflecte şi în cifrele de afaceri ale companiilor listate şi evident şi la nivel de profitabilitate. Ne aşteptăm la creşteri semnificative de profit în acest an comparativ cu anul 2020, ceea ce ar trebui să susţină şi o activitate şi un interes pozitiv pentru bursa locală“, spune Horia Braun la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi.