Care sunt judeţele cu cele mai mari solduri ale depozitelor bancare la final de 2020. Bucureşti-Ilfov conduce detaşat, urmat de Cluj şi Constanţa. Braşov a înregistrat cel mai mare ritm de creştere

Autor: Mircea Nica 08.03.2021

♦ Judeţul Braşov a înregistrat cel mai mare ritm de creştere a soldului depozitelor constituite de companii şi populaţie, în lei şi valută, la finalul anului 2020 din top 10 judeţe, de 17,2% ♦ Valorile soldurilor depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, au înregistrat creşteri semnificative la finalul anului 2020, comparativ cu anul 2019.

Bucureşti-Ilfov a înre­gis­trat la finalul anului 2020 o valoare a soldului depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, de 109,39 mld. lei, cu 15,2% mai mult comparativ cu soldul înregistrat la finalul anului 2019, potrivit datelor BNR. Astfel, Bucureşti-Ilfov conduce top 10 judeţe cu cel mai mare sold al depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută de la finalul anului 2020.

În Bucureşti-Ilfov se concentrează majoritatea depozitelor corporate şi retail, în lei şi valută, având în vedere şi faptul că este capitala României, iar numărul populaţiei şi al companiilor este semnificativ mai mare comparativ cu orice alt judeţ din ţară. Ponderea depozitelor companiilor şi populaţiei din Bucureşti, în lei şi valută, din totalul soldului depozitelor pe aceleaşi segmente este de 42,7%.