Compania Băile Govora, cu trei hoteluri în staţiune, şi-a redus veniturile la jumătate. „A fost un an pe linia frontului. În 2020 aveam două proiecte de reabilitare a locaţiilor, dar am pus în aşteptare aceste planuri.“

Autor: Miruna Diaconu 08.03.2021

Compania Băile Govora, care deţine trei hoteluri din staţiunea cu acelaşi nume, din judeţul Vâlcea, a înregistrat anul trecut o scădere de 52% a afacerilor, având în vedere că segmentul balnear a fost unul dintre cele mai lovite sectoare ale turismului.

Hotelierii din staţiunile balneare s-au confruntat cu scăderi masive, venite şi pe fondul faptului că România a fost singura ţară din Europa care a menţinut restricţiile pentru centrele de tratament şi spa.

„Anul 2020 îl pot numi un an pe linia frontului, provocări mult prea diverse, zbuciumate, pentru un business atacat frontal în această circumstanţă, cu trei hoteluri aflate în ascensiune, după un an bun, am trecut realmente greu, am avut o reacţie rapidă de adaptare“, spune Violeta Niţescu, gene­ral manager al Băile Govora.