OTP Bank lansează OTP POSibil, aplicaţie care permite transformarea telefonului mobil în POS pentru acceptarea plăţilor cu cardul

Autor: Roxana Rosu 08.03.2021

OTP Bank lansează serviciul OTP POSibil, o soluţie care facilitează plata cu cardul şi folosirea telefonului mobil în loc de POS.

Aplicaţia este un instrument care permite realizarea operaţiunilor de acceptare la plată pe loc, fără necesitatea unui terminal POS clasic şi fără costuri de mentenanţă sau consumabile suplimentare.

Aplicaţia este compatibilă cu terminalele mobile cu sistem de operare Android, telefon mobil sau tabletă, şi este optimă pentru utilizarea în activităţile de curierat şi livrări, servicii de transport în regim taxi şi activităţi antreprenoriale, acolo unde mobilitatea afacerii este un factor-cheie.

OTP POSibil este implementată în parteneriat cu Mastercard şi Visa şi încorporează tehnologia denumită generic „SoftPOS”, care oferă flexibilitate în acceptarea la plată a cardurilor bancare contactless şi a dispozitivelor de plată alternative, dotate cu tehnologia NFC, uşurând operaţiunile de încasare.

„Este o aplicaţie digitală inovatoare, creată special pentru cei care vor să încaseze plăţile din mers, direct pe telefonul lor mobil, într-un mod sigur şi rapid. Strategia noastră de creştere a OTP Bank are în vedere, aşadar, extinderea reţelei fizice, dar în paralel dezvoltăm şi soluţii online moderne şi flexibile, în conformitate cu transformarea comportamentului general faţă de shopping”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct OTP Bank România, divizia Retail.

Tranzacţiile şi plăţile digitale au o pondere de 93% din totalul tranzacţiilor din portofoliul OTP Bank, în cazul persoanelor fizice, şi de 97% în cadrul companiilor.

OTP Bank a introdus în anul 2020 pe plan local serviciul Mobile Payments, care permite plata cu telefonul mobil sau alte terminale mobile compatibile, prin aplicaţiile OTPay, pentru Android, şi Apple Pay Wallet. Totodată, au fost actualizate serviciul de internet banking OTPdirekt şi aplicaţia mobilă SmartBank.