ZF Live. Bogdan Pleşuvescu, CEO al Victoriabank: Am preluat Victoriabank în Republica Moldova, o bancă cu 35% credite neperformante, iar în trei ani am scăzut rata NPL la 15%, am schimbat structura de portofoliu şi am ajuns la un profit de 13 mil. euro

Autor: Alexandra Matei 10.03.2021

♦ Indicatorii pe care s-a bazat mandatul actualului CEO al Victoriabank au fost legaţi de schimbări culturale, o mai bună guvernanţă corporativă şi implementarea unor produse similare cu produsele Băncii Transilvania.

Victoriabank, o bancă din Republica Moldova deţinută de Banca Transilvania şi Banca Euro­peană pentru Reconstrucţie şi Dez­voltare (BERD) în proporţie de 72,19% şi condusă de  un român, Bogdan Pleşu­vescu, a reuşit să reducă în trei ani rata creditelor neper­for­­mante (NPL- non-per­for­ming loans) de la 35% până la 15%.

Victoriabank, care a avut active de 750 mil. euro şi un profit de 13 mil. euro în 2020, deţine în portofoliu peste 40% credite pe retail, în urma unei restructurări majore, la care se adaugă şi credite ipotecare negarantate, Prima Casă, dar şi credite IMM şi corporate.