BRK Financial Group devine market maker pentru acţiunile OMV Petrom. Compania din energie beneficiază şi de servicii de market making furnizate de Wood&Company şi Raiffeisen Centrobank

Autor: Tibi Oprea 09.03.2021

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat marţi printr-un comunicat că BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker listat la bursa românească, va acţiona începând cu data de 9 martie 2021 ca market maker pentru acţiunile emise de OMV Petrom (simbol bursier SNP).

Acţiunile OMV Petrom beneficiază şi de serviciile de market making furnizate de Wood&Company Financial Services, respectiv de Raiffeisen Centrobank AG.

Ca parametri specifici, volumul minim corespunzător ofertei ferme de cumpărare şi de vânzare este de 250.000 de instrumente financiare, iar spread-ul maxim dintre preţurile de cumpărare şi de vânzare afişate de participant este de 3%.

Perioada de timp minimă pentru menţinerea în piaţă a ofertei ferme de cumpărare şi de vânzare este de 60% din şedinţa de tranzacţionare sau, dacă simbolul a fost suspendat de la tranzacţionare, din perioada în care acesta s-a tranzacţionat.

BRK are 63,7 mil. lei capitalizare, iar acţiunile sale se tranzacţionează în creştere cu 134,15%, pe fondul unor tranzacţii de 17,9 mil. lei, arată datele BVB.

OMV Petrom, pe de altă parte, are 22,7 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 51% de austriecii de la OMV, în timp ce statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 20,6% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile SNP înregistrează o creştere de 10%, pe fondul unui rulaj de 178,2 mil. lei, arată datele BVB.