Traderii de la Goldman Sachs ar putea câştiga 100 mil. dolari de pe urma volatilităţii pieţei de energie determinată de furtuna de iarnă din februarie din Texas

Autor: Mircea Nica 10.03.2021

Traderii de la Goldman Sachs Group ar putea câştiga aproximativ 100 mil. dolari de pe urma volatilităţii pieţei de energie determinată de furtuna de iarnă de luna trecută, care a lăsat pe mulţi oameni din Texas şi alte state din sudul SUA fără electricitate, apă şi căldură, conform Reuters.

Câştigurile băncii de pe Wall Street din vânzarea energiei electrice, a gazelor naturale şi a acoperirilor financiare după ce au crescut preţurile ar putea depăşi chiar 200 mil. dolari pe hârtie.

Piaţa energetică din Texas a cunoscut o volatilitate extremă la mijlocul lunii februarie, când o furtună de iarnă a redus aprovizionarea, ridicând costul combustibilului de urgenţă şi al energiei electrice.

În momentul în care facturile vor fi scadente, multe companii energetice ar putea să intre în faliment sau să caute căi de atac legale sau de reglementare pentru a amâna plata. „Vortexul polar a determinat volatilitate pe pieţele energetice şi am fost poziţionaţi pentru a ne ajuta clienţii să îşi gestioneze riscurile în acel mediu dificil”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Goldman Sachs într-o declaraţie prin e-mail, conform Reuters. 

Bank of America va cå[tiga, de asemenea, sute de milioane de dolari din tranzac]iile legate de pia]a energetic` din Texas, a informat Financial Times.