Producţia de carne a scăzut cu peste 85% în ianuarie 2021 faţă de luna decembrie a anului trecut, până la 74.600 de tone în carcasă. „Există o scădere a producţiei şi consumului de carne în lunile ianuarie şi februarie, după creşterea ridicată din luna decembrie.“

Autor: Florentina Niţu 10.03.2021

În luna ianuarie a anului curent au fost sacrificate în total 22,4 milioane de animale şi păsări, iar producţia de carne realizată a fost de 74.600 de tone, greutate în car­casă, în scă-dere cu peste 85% comparativ cu luna decem­brie a anului 2020, potrivit calculelor ZF pe baza date­lor de la Institutul Naţional de Statistică. Greutatea în carcasă repre­zintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii şi organelor interne.

„Există o scădere a producţiei şi consumului de carne în lunile ianuarie şi februarie, după creşterea ridicată din luna decembrie. Scăderea are loc în fiecare an, dar procentul diferă“, a explicat Dana Tănase, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).

În ultima lună a anului trecut au fost sacrificate 24,6 milioane de animale şi păsări şi au fost produse peste 138.000 de tone de carne, greutate în carcasă, arată datele statistice. Cele mai puţine animale sacrificate în luna decembrie au fost bovinele, în număr de 61.000 de capete, cifră care s-a înjumătăţit în luna ianuarie a acestui an.