Dezvoltatorul imobiliar HAGAG a început lucrările pentru transformarea unei clădiri vechi din zona Universităţii, în Bucureşti, în spaţii de birouri. Investiţia se ridică la 4 mil.euro

Autor: Roxana Rosu 10.03.2021

Dezvoltatorul imobiliar HAGAG Development Europe, cel mai activ jucător pe piaţa restaurării şi consolidării de imobile istorice şi transformarea acestora în clădiri de birouri sau rezidenţiale de lux, a început lucrările pentru modernizarea proprietăţii pe care o deţine în zona Universitate, pe strada Tudor Arghezi, investiţia ridicându-se la peste 4 milioane euro.

Clădirea H Tudor Arghezi 21 este cel de al doilea proiect de spaţii de birouri pe care compania îl dezvoltă pe piaţa locală şi are un grad de ocupare de 100%.

Imobilul datează din anul 1966 şi dispune de o suprafaţă totală construită de 6.975 de metri pătraţi şi peste 4.580 de metri pătraţi suprafaţă totală închiriabilă, 10 de locuri de parcare şi şapte etaje.

Procesul de reconversie presupune consolidarea, recompartimentarea şi refuncţionalizarea clădirii, dar şi refacerea împrejmuirilor construcţiei existente. Faţada edificiului va fi modificată în întregime şi va căpăta un aspect modern,în linie cu influenţele arhitectonice ale zonei.