OMV Petrom, start la explorare în zona georgiană a Mării Negre, în luna martie: A fost semnat contractul de împărţire a producţiei

Autor: Alex Ciutacu 11.03.2021

OMV Petrom va începe în martie 2021 explorarea în Marea Neagră în permietrul II offshore, care aparţine de Georgia, în contextul în care cea mai mare companie de oil&gas din regiune a câştigat în iunie 2020 o licitaţie internaţională organizată de guvernul georgian.

„Prin semnarea Contractului de împărţire a producţiei pentru Perimetrul II din Georgia, am făcut un pas important în zona de est a Mării Negre, în linie cu strategia noastră de a căuta oportunităţi în regiunea Mării Negre“, a declarat CEO-ul Christina Verchere. „Credem că Marea Neagră are un potenţial ridicat pentru sectorul de producţie şi, cu experienţa noastră de operator de peste 40 de ani în zona offshore românească, avem un avantaj competitiv pentru evaluarea oportunităţilor din acest bazin.“

Prin urmare, OMV Petrom va înfiinţa o companie de operare în Georgia şi va demara anul acesta şi anul viitor o serie de studii şi analize pentru a evalua perimetrul ñ care acoperă o suprafaţă totală de 5.282 de kilometri pătraţi, iar adâncimea apei variază intre 400 şi 2.000 de metri. În prezent, OMV Petrom are operaţiuni de explorare, dezvoltare şi producţie în apele de mică adâncime (perimetrul Istria) şi operaţiuni de explorare în parteneriat cu ExxonMobil în apele de mare adâncime (Neptun Deep) din România.

Printr-un joint-venture cu operatorul Total, OMV Petrom este activă şi în activităţi de explorare şi de evaluare în blocul Han Asparuh din Bulgaria. Suprafaţa totală de explorare a OMV Petrom în România şi Bulgaria se ridică la 26.000 de kilometri pătraţi.