One United Properties achită cu 10 luni înainte de maturitate obligaţiuni de 20 mil. euro

Autor: Bogdan Alecu 12.03.2021

One United Properties, cel mai activ dezvoltator de pe piaţa locală, a achitat cu aproape 10 luni înainte de maturitate plata obligaţiunilor în valoare de 20 de milioane de euro, cu o maturitate de patru ani, emise de un fond de investiţii din Polonia cu active gestionate de CVI Dom Maklerski (CVI) împreună cu Noble Funds TFI.

În 2017, One United Properties confirma emiterea acestor obligaţiuni cu scadenţă la patru ani, prin plasament privat, subscrise integral de fonduri aflate în co-management de către CVI. Finanţarea acordată atunci a vizat atât proiectele rezidenţiale în faza de dezvoltare la acel moment, cât şi unele noi.

„Această investiţie a fost prima pe piaţa românească pentru noi şi ne-am familiarizat cu piaţa locală“, a spus Marcin Leja, CEO CVI Dom Maklerski. 

CVI Dom Maklerski (CVI) este o companie independentă de investiţii, care şi-a început activitatea în 2012 şi a devenit în scurt timp liderul segmentului non-bancar de finanţare (finanţare privată) pentru piaţa medie şi IMM-uri din Polonia şi regiunea CEE.

Cu o valoare pe piaţă de peste 1,1 miliarde d euro, portofoliul One United cuprinde peste 2.000 de unităţi rezidenţiale exclusiviste şi spaţii de birouri.