Moara Cibin devine producător de energie electrică din surse regenerabile după ce E.ON a instalat 1.584 panouri fotovoltaice pe acoperişurile clădirilor deţinute de firma de panificaţie din Sibiu. Resursele sunt destinate autoconsumului în procesul de producţie

Autor: Cristina Bellu 12.03.2021

Furnizorul de energie electrică E.ON Energie România, companie membră a grupului german E.ON, a instalat 1.584 panouri fotovoltaice pe acoperişurile clădirilor deţinute de firma de panificaţie Moara Cibin din Sibiu, parte a grupului Boromir, compania devenind astfel producător de energie electrică din surse regenerabile, care va fi utilizată pentru autoconsum, în procesul de producţie.

Valoarea totală a proiectului depăşeşte 330.000 de euro, potrivit datelor transmise de reprezentanţii E.ON.

“Intrând într-o nouă fază a colaborării noastre cu Moara Cibin, am decis împreună să promovăm şi să implementăm soluţii energetice în sfera energiei regenerabile. Suntem încrezători că, în cadrul acestui parteneriat, vom realiza şi alte proiecte sustenabile care să contribuie la reducerea amprentei de carbon şi implicit la o viaţă mai bună pentru fiecare dintre noi, într-un mediu mai curat ”, spune Cătălin Iordache, Directorul General al E.ON Energie România.

Centrala electrică fotovoltaică are o putere de 443,42 KWp (curent continuu), respectiv 360 KWh (curent alternativ) şi cuprinde 1.584 panouri fotovoltaice, montate pe acoperişurile clădirilor de la Moara Cibin, pe o suprafaţă de 2.600 mp. Curentul continuu produs de panourile fotovoltaice este transformat în curent alternativ prin intermediul a 6 invertoare.

„Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute şi ne dorim în continuare să identificăm, împreună cu partenerul nostru E.ON, soluţii de eficienţă energetică pe care să le aplicăm în companie”, adaugă Mircea Ureche, Director General Moara Cibin.