Cât câştigă CEO-ul celei mai mari bănci din Germania: Christian Sewing a încasat 7,4 milioane de euro în 2020, în condiţiile în care compania a pierdut 8 miliarde de euro în ultimul deceniu

Autor: Eduard Ivanovici 13.03.2021

Deutsche Bank şi-a plătit CEO-ul cu 7,4 milioane de euro în 2020, în creştere cu 46% faţă de anul precedent, fapt ce a generat un val de critici dinspre sindicatele şi politicienii germani, notează Reuters.

Bonusurile acordate angajaţilor care au ajutat compania să treacă peste primul an al pandemiei de coronavirus au crescut, per total, cu 29%. După o pauză de şase ani, Deutsche a reuşit să încheie 2020 pe profit (plus 113 milioane de euro). Pierderile din 2019 au ajuns la 5,3 miliarde de euro.

În Germania, ţară unde au loc anul acesta alegeri parlamentare şi unde, de obicei, cetăţenii nu sunt de acord cu salarii de acest nivel, sindicatele au numit suma încasată de CEO-ul Christian Sewing „îngrozitor de exagerată”, iar politicienii au adoptat o abordare similară.

Anul trecut a marcat o redresare pentru Deutsche şi Sewing, care a fost numit în funcţia de director executiv în 2018, după ce banca s-a confruntat cu un set costisitor de probleme, incluzând aici un scandal uriaş de spălare de bani.

Banca a pierdut 8,2 miliarde de euro în ultimul deceniu şi a anunţat la sfârşitul lui 2020 că va elimina 18.000 de locuri de muncă. Totodată, compania a mai declarat că va renunţa la câteva business-uri.

Numărul angajaţilor germani incluşi în programele de şomaj tehnic a crescut la 2,8 milioane în februarie, de la 2,7 milioane în prima lună a anului, conform institutului economic Ifo.