ZF Live. Alex Milcev, EY România: În România avem un buget central şi bugetul local şi întotdeauna finanţarea investiţiilor locale a fost, în mare parte, asigurată din alocările din bugetul central. Echilibrarea bugetelor locale prin creşterea impozitului pe proprietate este o posibilitate

Autor: Ramona Cornea 16.03.2021

În viitor, creşterea impozitului pe proprietate pentru echilibrarea bugetelor locale prin este o posibilitate, având în vedere că finanţarea investiţiilor locale a fost asigurată până acum prin alocările din bugetul central, şi nu din cel local, spune Alex Milcev, liderul departamentului de asistenţă fiscală din cadrul EY România.

„În România avem un buget central şi bugetul local şi întotdeauna finanţarea inves­tiţiilor locale a fost, în mare parte, asigurată din alocările din bugetul central. Este posibil ca în viitor să se pună mai mult accentul pe autosuficienţa bugetelor locale, a autorităţilor locale. Echilibrarea bugetelor locale prin creşterea impozitului pe proprietate este o posibilitate. La nivel mondial, mai ales în Europa, se analizează această situaţie. În unele ţări, impozitele pe proprietate sunt foarte ridicate şi probabil că nu va fi nicio modificare acolo, însă în România sunt foarte mici“, a declarat Alex Milcev în cadrul emisiunii de business ZF Live.