Studiu despre AstraZeneca. Un expert în sănătate publică anunţă că putem să începem să ne liniştim

Autor: Petru Mazilu 13.03.2021

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, susţine că potrivit unui studiu care a analizat efectele vaccinului AstraZeneca, puţine persoane au făcut tromboze după ce s-au vaccinat. Cred că putem să începem să ne liniştim cu toţii, este mesajul lui Cherecheş.

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, citează un studiu potrivit căruia 30 de persoane au făcut tromboze din 5 milioane vaccinate cu vaccinul AstraZeneca. În schimb, 100.000 de persoane au făcut tromboze din 5 milioane care au fost infectate cu COVID-19, mai arată studiul citat de Răzvan Cherecheş.

Alte studii recente arată că vaccinarea reduce semnificativ transmiterea virusului.

„Veste bună - tot mai multe studii încep să demonstreze că vaccinul reduce semnificativ transmiterea virusului, nu doar exprimarea simptomelor
studiu în Scoţia pe mai mult de 190,000 membri de familie a peste 140,000 angajaţi ai sistemului de sănătate au fost mult mai puţine cazuri noi şi spitalizări din familiile angajaţilor vaccinaţi din sănătate faţă de familiile angajaţilor nevaccinaţi de asemenea, s-a observat că riscul pentru familii scade semnificativ după rapel, comparativ cu cei vaccinaţi doar cu prima doză”, a explicat, pe Facebook, Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.