Decretul guvernamental din Italia permite unele deplasări de Paşte, inclusiv la biserici

Autor: Mihai Draghici 13.03.2021

Decretul emis de Guvernul Italiei permite deplasări la biserici şi unele vizite în perioada Paştelui, iar restaurantele şi barurile vor rămâne închise, informează cotidianul Corriere della Sera.

Guvernul Italiei a stabilit că întreaga ţară va fi în scenariul epidemic roşu până pe 6 aprilie, astfel că restricţiile vor fi valabile şi de Paştele catolic, care este pe 4 aprilie.

Decretul prevede restricţionarea deplasărilor în afara regiunilor de domiciliu, dar permite vizite în regiunile de reşedinţă.

Participarea la slujbele religioase este permisă

Participarea la slujbele religioase va fi permisă, la bisericile situate în apropierea reşedinţei. "Accesul individual în locaşurile de cult trebuie să se desfăşoare prin evitarea aglomerării", prin respectarea distanţei de "cel puţin un metru lateral şi în faţă" şi cu purtarea măştii medicale, conform decretului guvernamental.

Vizite permise, dar doar una pe zi

Conform derogărilor, în zilele de sâmbătă, 3 aprilie, duminică 4 aprilie (ziua Paştelui catolic) şi luni, 5 aprilie (a doua zi a Paştelui catolic), vor fi permise deplasări în regiunea de domiciliu, dar doar o singură deplasare pe zi, pentru vizite la rude sau prieteni, cu excepţia intervalului orar 22.00-5.00, când circulaţia va fi interzisă. Astfel sunt permise vizitele a câte două persoane adulte, însoţite de copii de până la 14 ani. Autorităţile recomandă purtarea măştilor de protecţie în momentul primirii oaspeţilor în locuinţe.

De asemenea, persoanele care au locuinţe secundare care au curţi pot merge la acele case.

Deplasările între regiuni în scop turistic vor fi interzise, iar restaurantele şi barurile vor rămâne închise în regiunile aflate în scenariul epidemic roşu.