Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu: Până la pragul de 6/1.000 nu voi fi de acord cu închiderea şcolilor din Bucureşti

Autor: Petru Mazilu 14.03.2021

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că se va opune închiderii şcolilor din Bucureşti până la atingerea pragului de şase persoane infectate la mia de locuitori. Reacţia ministrului a apărut duminică deoarece luni s-ar putea discuta despre închiderea unităţilor şcolare din capitală. 

Mesajul ministrului Educaţiei a fost trimis pe Facebook. Sorin Cîmpeanu a spus că, în condiţiile în care rata de infectare în Bucureşti este departe de pragul de şase persoane la mia de locuitori, nu va accepta să fie închise şcolile.

„Nu văd de ce s-ar pune în discuţie luni, 15 martie, închiderea tuturor şcolilor din Bucureşti, atâta vreme cât suntem, şi sperăm cu toţii să rămânem, departe de pragul de 6/1000 în Bucureşti. Până la pragul legal stabilit de 6/1.000, în calitate de Ministru al Educaţiei, nu voi fi de acord cu închiderea şcolilor. În acelaşi timp, îndemn încă o dată la prudenţă, la respectarea tuturor regulilor şi la susţinerea campaniei de vaccinare, pentru a face tot posibilul astfel încât să nu se atingă pragul de 6/1.000 - rată de infectare”, a scris ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe reţeaua de socializare.