Ce puteţi citi în noul număr din Business MAGAZIN: Un an de la lockdown. Ce urmează?

Autor: Ioana Matei 15.03.2021

A trecut un an de când cei mai mulţi dintre noi am primit mesajul: „De mâine lucraţi de acasă, pe termen nedefinit“. Şi pandemia nu s-a ter­mi­nat. Pentru oameni, anul care a trecut a pen­dulat între în­tre­bări, pierderi, mici bucurii şi noi des­co­periri. Pentru com­panii, a fost un ade­vărat roller coaster, osci­lând între come­die, film de aventură şi thriller, în funcţie de industria din care fac parte. Pentru eco­no­mie, pandemia a în­sem­nat costuri zil­nice. Cifrele anu­lui 2020 au început însă să vină, rând pe rând, şi parcă pro­porţiile dezastrului nu au fost atât de negre. Cum ne găseşte „aniversarea“ unui an de la lockdown – la nivelul întregii economii, al impactului asupra companiilor, dar şi pe noi, ca indivizi –  citiţi în noul număr al Business MAGAZIN.

► Când ai un istoric şi o experienţă de peste un secol într-o industrie, crizele financiare nu mai par la fel de înspăimântătoare, dar aduc totuşi particularităţile şi provocările lor. Mircea Turdean, directorul general al Farmec, povesteşte într-un interviu am­plu despre expe­rienţa celei mai recente crize traversate şi despre strategiile adoptate în ultimele 12 luni.

► În primul val al pandemiei, pentru milioane de oameni din întreaga lume munca de la birou a devenit muncă de acasă. Apoi, pe mă­sură ce restricţiile s-au mai domolit, cei care şi-au putut per­mite şi-au luat munca în semi­vacanţele pe­trecute la ţară, pe terasele aerisite de vară sau aiurea. Iar de la un timp, pentru tot mai mulţi weekendurile devin minivacanţe.

► Povestea aplicaţiei de dating Bumble, care a stârnit recent atenţia investitorilor de pe Wall Street, începe, în mod paradoxal, cu unul dintre fondatorii principalului competitor - Tinder. Cum a ajuns Whitney Wolfe Herd să scrie noi reguli în lumea iubirii digitale?

► George este economist, Silviu este medic veterinar, iar Ionuţ este dresor de cai şi cascador. Sunt trei dintre frăţii familiei Căţean. Le sunt alături Dana - soţia lui Silviu, şi părinţii - Leonţică şi Elena. Împreună dau viaţă şi energie fermei Căţean, pe care cei din urmă au preluat-o de la părinţii lor. Sunt un tot unitar care nu se poate diviza, atât timp cât ferma Căţean există ca liant între generaţii.