Nicuşor Dan: Primul tronson din Prelungirea Ghencea va fi gata în acest an. Lucrările de pe Prelungirea Ghencea dintre străzile Braşov şi Râul Doamnei vor fi finalizate

Autor: Gabriel Pecheanu 15.03.2021

Lucrările de pe Prelungirea Ghencea dintre străzile Braşov şi Râul Doamnei vor fi finalizate în acest an, spune primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Am avut o discuţie cu primarul Sectorului 6 (Ciprian Ciucu - n.r.), care mi-a spus că şi-ar dori, dar nu-i permite bugetul să preia această investiţie. Pe tronsonul dintre străzile Braşov şi Râul Doamnei ne propunem să terminăm (lucrările - n.r.) în acest an, adică să păstrăm locul pentru linia de tramvai, dar să nu punem infrastructura de tramvai şi să se poată circula pe patru benzi”, afirmă Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei precizează că pentru continuarea lucrărilor pe tronsonul dintre strada Râul Doamnei şi Centura Capitalei sunt necesare exproprierii de teren.

„Pentru celălalt tronson, până la centură, e nevoie şi de exproprieri, undeva la 60-70 de milioane de lei, şi pentru lucrări mai e nevoie de circa 120 de milioane de lei, fără tramvai. Pentru aceasta o să încercăm să discutăm cu Compania Naţională de Investiţii, dar nu e o promusiune prntru acest an”, conchide Dan.