Alte 39 de echipe se alătură programului de accelerare pentru startup-uri tech Innovation Labs 2021: „33 de echipe din Bucureşti şi 6 din Sibiu au intrat în programul de dezvoltare şi mentorat de 7 luni”

Autor: Alexandra Cepăreanu 15.03.2021

Acceleratorul Innovation Labs a mai organizat două hackathoane online – unul la Bucureşti şi unul la Sibiu – în urma cărora alte 39 de echipe au fost selectate pentru a se alătura programului de dezvoltare şi mentorat de şapte luni, din acest an.

Săptămâna trecută, acceleratorul a mai anunţat intrarea în programul Innovation Labs a 23 de chipe selectate în urma a două hackathoane online, desfăşurate în paralel în Cluj şi Timişoara.

„Împreună, vor participa în programul de mentorat Innovation Labs, la organizarea căruia iau parte mai mulţi parteneri şi jucători din diverse domenii. Echipele calificate încep de astăzi o experienţă intensă de interacţiuni săptămânale cu mentorii, utilizatorii şi potenţialii investitori, pătrunzând treptat în lumea inovării digitale şi a antreprenoriatului tehnic”, au transmis reprezentanţii Innovation Labs.

De asemenea, pe 20 şi 21 martie 2021, va avea loc hackathon-ul din Iaşi.

Cele două hackathoane din Bucureşti şi Sibiu au adunat un număr de aproximativ 78 de echipe, formate din peste 230 de tineri cu proiecte care îşi propun să aibă un impact pozitiv asupra mai multor sectoare de business prin soluţiile lor tehnologice.

Astfel, start-up-urile prezente în cadrul celor două hackathoane s-au aliniat cu una dintre cele opt verticale de afaceri ale programului: Agriculture, Blockchain, CyberSecurity, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities şi Smart Mobility.

„Echipele s-au încadrat la una dintre cele trei categorii, în funcţie de experienţa membrilor echipei formate exclusiv din studenţi, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar şi echipe formate din studenţi şi antreprenori cu experienţă.”

De asemenea, alături de echipele participante în hackathon, sâmbătă, au participat şi numeroşi membri ai comunităţii Innovation Labs, actori marcanţi ai ecosistemului antreprenorial inovativ din România.

„Unii dintre ei au acceptat şi invitaţia lui Andrei Pitiş, Vladimir Oane şi Răzvan Rughiniş pentru a participa la o serie maraton de interviuri - Innovation Labs Backstage Talks. Printre cei care au răspuns provocării şi au împărtăşit viziunea proprie sau au dat sfaturi echipelor participante s-au numărat ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, Ciprian Teleman, ministru sănătăţii, Vlad Voiculescu, directorul general al UEFISCDI, Adrian Curaj, rectorii celor trei universităţi bucureştene partenere, precum şi manageri, dezvoltatori şi ingineri din partea susţinătorilor corporate ai programului, atât naţionali, cât şi locali”, potrivit reprezentanţilor acceleratorului.

Programul de mentorat Innovation Labs 2021 are ca scop accelerea ideilor către stadiul de MVP (Minimum Viable Product), validarea acestora pe piaţă şi transformarea lor în produse scalabile.

„Totodată, programul îşi propune să dezvolte în rândul participanţilor un mod antreprenorial de a gândi, introducând în vocabularul lor termeni şi concepte de business.”