Contzilla.ro: Concediul de îngrijire copil, majorarea stimulentului de inserţie, opţiunea pentru continuarea activităţii până la 70 de ani, valoarea actualizată a tichetelor de creşă – proiecte în domeniul legislaţiei muncii

Ziarul Financiar 16.03.2021

În zona de legislaţie a muncii, există în dezbatere în prezent mai multe proiecte legislative care vizează reglementarea unor situaţii legate de calculul indemnizaţiei pentru concediul de îngrijire copil, majorarea stimulentului de inserţie,  continuarea activităţii până la 70 de ani şi actualizarea valorii tichetelor de creşă.

1.Concediul de îngrijire copil

În prezent, persoanele care în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.

Veniturile obţinute de anumite categorii profesionale pe perioada suspendării/reducerii activităţii ca urmare a instituirii stării de urgenţă/stării de alertă, respectiv indemnizaţiile lunare obtinute de la buget nu constituie venituri din desfăşurarea activităţii. Prin urmare, aceste perioade nu pot fi luate în considerare pentru stabilirea dreptului la concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

Prin proiectul legislativ publicat de Ministerul Muncii, se propune introducerea ca perioadă care să poată face parte din cele 12 luni care se iau în calcul la stabilirea dreptului la concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului şi a celei în care persoana respectivă a beneficiat de indemnizaţia lunara de la buget (şomaj tehnic).

2. Majorarea stimulentului de reinserţie

Potrivit proiectului de ordonanţă, acest stimulent urmează sa fie în cuantum de 1.500 lei, dacă persoana se reîntoarce în activitate oricând înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilităţi şi se va acorda până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi.

Pentru revenirea la muncă după împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu handicap, acest stimulent rămâne la valoarea actuală de 650 lei.

4.Opţiunea privind continuarea activităţii până la 70 de ani

Un alt proiect normativ propune ca persoanele care desfăşoară activităţi în baza unui contract de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcţie, să îşi poată continua activitatea, la cerere, până la împlinirea vârstei de 70 de ani. Cererea privind menţinerea în activitate trebuie depusă la angajator, cu cel mult 30 de zile calendaristice înainte de împlinirea vârstei legale de pensionare.

Pornind de la criteriul vârstei persoanei, legislaţia în vigoare limitează dreptul la muncă în cazul persoanelor care doresc să continue activitatea, legea impunând încetarea raporturilor de muncă/serviciu la îndeplinirea condiţiilor legale de pensionare.

Persoanele care îndeplinesc condiţiile pentru pensionare vor putea solicita înscrierea la pensie şi anterior împlinirii vârstei de 70 de ani, chiar dacă au optat pentru continuarea activităţii. Cererea de încetare a activităţii se va depune la angajator cu 60 de zile calendaristice înainte de data pensionării.

Aceste persoane vor putea solicita, după împlinirea vârstei de 70 de ani, recalcularea pensiei în sistemul public, cu consecinţa majorării punctajelor lunare şi anuale şi obţinerea unei pensii calculată proporţional cu perioada lucrată.

4.Valoarea actualizată a tichetelor de creşă

Un alt proiect legislativ publicat de Ministerul Muncii propune ca pentru semestrul I al anului 2021, începând cu luna aprilie 2021, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, să fie de 480 lei.  Anterior valoarea a fost de 470 lei.

Noua valoare nominală urmează să se aplice şi pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2021, respectiv august 2021 şi septembrie 2021.