Ce vor să facă americanii cu banii pe care îi primesc de la stat pentru a-şi plăti chiria şi pentru a supravieţui în timpul crizei: îi „investesc” în bitcoin sau în acţiuni

Autor: Eduard Ivanovici 16.03.2021

Un sondaj realizat de banca japoneză de investiţii Mizuho Securities arată că 10% dintre americanii care vor primii cecurile de 1.400 de dolari, ca parte a planului de salvare semnat zilele trecute de preşedintele Joe Biden, plănuiesc să folosească banii pentru a investi în Bitcoin şi piaţa de capital, notează MarketWatch.

Analiştii şi economiştii sugerează că plictiseala generată de perioadele de lockdown a aprins apetitul cetăţenilor americani cu privire la acţiuni precum GameStop (GME) şi AMC Entertainment (AMC), alimentate puternic de conflictul Reddit-Wall Street.

Gigantul german Deutsche Bank estima luna trecută că pieţele americane de capital ar putea primi un flux de 170 de miliarde de dolari ca urmare a pachetului de stimulare de 1.900 de miliarde de dolari.

Între timp, sondajul Mizuho spune că 20% dintre beneficiari plănuiesc să aloce 20% din cecuri pentru Bitcoin şi acţiuni, în timp ce 13% intenţionează să investească între 20% şi 80%, iar 2% vor să aloce peste 80% din banii oferiţi de stat.

Bitcoin-ul a scăzut cu 10% după ce guvernul indian a declarat că ia în calcul interzicerea criptomonedelor, luând în vizor posesia, minarea şi tranzacţionarea acestora.

Acum, preţul celei mai valoroase monede digitale din lume ajunge la 55.170 de dolari, de la 5.024 de dolari pe 16 martie 2020.