Moţiunea depusă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui a fost respinsă: 55 de voturi „pentru” şi 72 „împotrivă”

Ziarul Financiar 16.03.2021

Moţiunea simplă „O românie în agonie, cu Năsui la Economie”, depusă de 41 de senatori, a fost respinsă marţi. Au fost înregistrate 55 de voruti „pentru”, 72 „împotrivă” şi o abţinere.

Social-democraţii l-au acuzat pe Claudiu Năsui de „dezastrul pe care l-a lăsat la Ministerul Economiei în cele 70 de zile, de când este ministru”.

„Am văzut că a închis toate programele bune pentru economie. (...) Acest ministru trebuie să plece acum din fruntea ministerului. Debirocratizarea este una dintre temele lui cu care şi-a făcut campanie. Dacă ne uităm în toate mesajele antreprenorilor care au aplicat la măsurile doi şi trei, veţi vedea că este o bicrocraţie infernală. Kafka ar fi fost invidios pe Năsui. Debicrocratizare este doar un slogan”, spunea Radu Oprea, senator PSD.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, le-a reproşat senatorilor PSD că l-au chemat în Parlament pentru că a „închis robineţi de bani care mergeau către nişte mafii politice” şi a spus că nu se lasă intimidat de moţiunea simplă din Senat.

„Din aceste moţiuni reiese un clasament al fricii PSD şi al fricii unui vechi sistem de a face politică. Mai întâi Vlad Voiculescu şi apoi eu. Sunt cumva invidios pe Vlad că l-aţi luat înainte, înseamnă că a deranjat interesele dvs poate chiar mai mult mai mult decât mine, dar promit că voi face mai bine”, spune Claudiu Năsui.