Groupama Asigurări a terminat anul 2020 cu subscrieri de peste 1 mld. lei, în scădere cu 2,3%. Asigurările RCA rămân neprofitabile pentru asigurător

Autor: Mircea Nica 17.03.2021

♦ Pe segmentul asigurărilor de persoane, care include asigurările de viaţă şi de sănătate şi accidente, primele subscrise au crescut cu 27,5% în 2020, la 277 mil. lei.

Groupama Asigurări, sucursala locală a grupului francez cu acelaşi nume, a terminat anul 2020 cu un volum al primelor brute subscrise de peste 1 mld. lei, în scădere cu 2,3% faţă de anul 2019, potrivit informaţiilor transmise de companie.

„2020 a fost un an fără precedent, cu provocări şi schimbări pe care cei mai mulţi dintre noi nu ni le-am imaginat ca fiind posibile. Nu doar pandemia ne-a pus la grea încercare, ci şi seceta extremă, care a afectat puternic segmentul agro. Am mizat pe eficientizare, un element cheie în strategia noastră, pe care ne bazăm pentru a putea oferi cele mai bune servicii la un preţ corect. Pentru noi, 2020 rămâne anul în care am luat rapid decizii curajoase, cum ar fi acoperirea riscurilor asociate Covid-19, anul în care am pus sănătatea şi siguranţa colegilor şi clienţilor noştri pe primul loc, anul în care am găsit noi moduri de a rămâne aproape, chiar şi de la distanţă“, a transmis François Coste, CEO al Groupama Asigurări.