O nouă tranzacţie pe logistică: Fondul de investiţii Oresa a preluat Solo Iaşi de la Bogdan Piţigoi. Prin această tranzacţie Oresa a intrat pe segmentul imobiliar din România. Tranzacţia a fost finanţată din fonduri proprii Oresa şi finanţare bancară oferită de Raiffeisen Bank, dar valoarea tranzacţiei nu a fost comunicată

Autor: Bogdan Alecu 17.03.2021

Solo Iaşi are printre chiriaşi grupurile Lear Corporation şi Altex.

Compania de investiţii Oresa a preluat parcul logistic şi industrial Solo Iaşi de la Grupul Tester aflat în proprietatea omului de afaceri Bogdan Piţigoi.

„Grupul Tester a investit cu încredere în dezvoltarea Parcului Solo în comuna Leţcani începând din anul 2011, acesta fiind primul parc logistic şi industrial privat din zona de nord-est a României. Chiar dacă la început am fost priviţi cu scepticism, zona Moldovei fiind privită că nefiind propice acestor tipuri de investiţii, noi am continuat să dezvoltăm Parcul Solo fiind convinşi că va veni timpul când zona noastră va deveni atractivă. Faptul că Oresa, care a investit în ultimii 24 de ani peste 150 milioane de euro în România, a ales să între în real estate prin investiţia în Parcul Solo înseamnă că Iaşiul contează deja şi în piaţă logistică şi industrială din România. Ne bucură că Parcul Solo se va dezvolta în continuare şi că partenerii noştri principali Lear Corporation şi Altex vor avea asigurate în continuare cele mai bune condiţii de către o companie de înalt nivel cum este Oresa“ afirmă Bogdan Piţigoi.