Centrul de echitaţie Potcoava, din judeţul Dâmboviţa, scădere de 30% a veniturilor în 2020: „Nu este bine să depindem doar de activitatea de turism“. Centrul de echitaţie a fost deschis în 2015 şi are şi componenta de cazare care este constituită din 13 camere şi un restaurant, acestea având cea mai mare pondere în totalul businessului

Autor: Miruna Diaconu 17.03.2021

Centrul de echitaţie Potcoava, din judeţul Dâmboviţa, a înregistrat o scădere de circa 30% a veniturilor în 2020, cu încasări de 1,6 mil. lei faţă de 2,2 mil. lei în 2019. Ionuţ Popescu, proprietarul centrului de echitaţie, spune că anul 2020 a fost unul foarte dificil pentru afacerea pe care o administrează, iar pe viitor se gândeşte să îşi diversifice activitatea, astfel încât să nu mai depindă de partea de turism.

„Am fost închişi trei luni, martie – aprilie, nu am organizat tabere, nu am organizat evenimente private, evenimentele corporate au fost aproape de zero. Luna decembrie a fost aproape goală, zero rezervări de Crăciun, am avut noroc cu sejurul de final de an. Nu este bine să depindem  doar de activitatea de turism, aşa că vom dezvolta un proiect integrat de fermă cu procesare de lactate“, spune Ionuţ Popescu, proprietarul centrului de echitaţie Potcoava.